Krämig räk- och musselsoppa

Detta blev hur gott som helst och jag fick en massa beröm av både mina gäster och av Denis.
Du behöver:
500g räkor
250g skalade musslor
25cl torrt vitt vin
6-8 potatisar
2dl crème fraische
3 buljongtärningar
2 l vatten
Kryddor
1 rotselleri
1 morot
Matolja (stek aldrig i olivolja!)

Koka upp vattnet och koka tärnade skalade potatisar. Fräs under tiden riven morot och rotselleri i lite olja. När det har fått lite färg tillsätt det till buljongen, lägg i 3 buljongtärningar (t ex 2 fisktärningar och 1 grönsakstärning). Häll i vinet och crème fraische tillsammans med musslorna. Koka 10 min. Krydda efter smak med cayane peppar, saffran, fänkål. Ta bort kastrullen från plattan och servera varmt med bröd och färskriven parmesanost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback