God natt: eller hur man fixat lördagsmys
Hej alla glada! Idag har jag haft fullt upp. Lite synd att vara inomhus en sådan vacker dag. Men jag var och badade och solade igår, som en kompensation. Idag skulle jag och Denis ha besök av hans kusin med fru och barn.
Vår lilla tvåa är verkligen liten, men vi brukar lyckas rätt bra att rymma fem personer. Det är däremot svårare att laga mat. Mitt kök är tyvärr minimalt då man kan inte laga mycket på samma gång. Här ska jag berätta hur jag löste situationen.
Jag bestämde temat en vecka i förväg. Fisk och italienskt. Så det var enkelt att handla in rätt sorts varor. Trerätters skulle det vara, så starter och dessert behövde vara lätta.
Jag tillagade en krämig räk- och musselsoppa, fast på mitt eget lilla vis. Sen gjorde jag en hel, tomatmarinerad, ugnsbakad lax. Och som dessert gjorde jag en fruktsalladsvariant i ugnen som jag serverade med glass. Till detta hade jag grekisk sallad och en jättegod Italien-inspirerad av mig påhittad tomatröra. En matchande dukning, 4 olika vita viner och svart te gjorde susen.
Jag lovar att publicera några av mina recept i nästa inlägget. God natt! Nu är jag trött!